Ti norske artister på The Great Escape (In Norwegian)

by Webmaster, 13.05.2009

Ett år etter at Norge var fokusland på The Great Escape står norsk musikk sterkere enn på lenge i Storbritannia.

Oslo, 13. mai 2009 - Bransjefestivalen The Great Escape, som går av stabelen 14 til 16 mai i Brighton, har etablert seg som en viktig møteplass for rundt 3000 representanter fra den internasjonale musikkbransjen, og ikke minst et avgjørende utstillingsvindu for eksportklare band og artister.

I år er hele ti norske artister booket inn på det offisielle programmet til The Great Escape, deriblant Datarock, Thomas Dybdahl og Casiokids. De fleste av disse spiller svært profilerte show som MoshiMoshi Night og XFM Xposure Night, mye takket være en tett dialog mellom Music Export Norway og The Great Escape.

I tillegg reiser 13 norske bransjeaktører til Brighton for å bygge et tettere nettverk med internasjonal bransje. Music Export Norway mener at det er svært viktig at også den norske bransjen, som oppdager, utvikler og forvalter interessene til talentene, kommer seg ut på arenaer som The Great Escape. Disse norske aktørene er også invitert til å delta på speed meetings under festivalens konferansedel.

Norsk fokus

Det har nå gått ett år siden Norge var fokusland på The Great Escape, og samtidig ett år siden Music Export Norway lanserte sitt UK-kontor. Mye har skjedd i løpet av dette året, ifølge Jonas Vebner, leder av kontoret med base i London.

- Det har vært et vanvittig intenst og begivenhetsrikt år. Den internasjonale musikkbransjen er i en spennende omstillingsfase, og jakten på fungerende forretningsmodeller har blitt intensivert som følge av det kjølige økonomiske klimaet. Men til tross for disse utfordringene, har vi sett et vell av aktivitet, oppmerksomhet og nysgjerrighet rundt norske talenter, kommenterer Vebner, og viser til at tunge britiske medier som blant annet XFM og toneangivende festivaler som London Jazzfestival har gjort fokus på norske talenter.

Flere av fjorårets The Great Escape-konserter har gitt uttelling i form av lisensavtaler, festivaljobber og turneer i Storbritannia. Et band som har gjort det spesielt bra i løpet av denne korte tiden, er Casiokids, som for et år siden sto uten platekontrakt eller annet internasjonalt apparat i ryggen. Nå har bandet fått kontrakt med plateselskapet Moshi Moshi, og har inngått flere internasjonale kontrakter.

- Å ha Casiokids representert på en showcasefestival som The Great Escape er utrolig viktig med hensyn til å lansere bandet internasjonalt, i og med at det er her industrien er samlet og en ”buzz” rundt et band begynner å spre seg, forklarer Casiokuds-manager Chris Wareing.

Flere gjennombrudd

Det er ikke bare Casiokids som har hatt et godt år i UK. Artister som Arve Henriksen, Lindstrøm og Datarock begynner alle å få en sterk profil i Storbritannia. I tillegg er Ida Maria og Madcon to nylige eksempler på at det er fullt mulig for norske band å gjøre det sterkt på popens hjemmebane. Vebner spår at en rekke av artistene som spiller på årets Great Escape vil gjøre seg bemerket på det britiske markedet fremover.

- Bare i mai spiller godt over 20 norske artister, band og orkester konserter eller turneer i Storbritannia. Det sier en del om interessen, avslutter Vebner.

Norske artister på The Great Escape 2009:
Datarock, The New Wine, Thomas Dybdahl, Tommy Tokyo & Starving For My Gravy, Casiokids, The Alexandria Quartet, Hanne Hukkelberg, Harrys Gym, I Was A King, Shining.

 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter