fiddle_stock_730

Glasgow, 25-29 januar

Søk bransjestøtte til Showcase Scotland

by Webmaster, 01.12.2011

Som i fjor kan norske bransjerepresentanter som jobber med eksport søke om reisestøtte til Showcase Scotland.

Showcase Scotland er den største samlingen for internasjonal musikkindustri innen folk/tradisjons- og verdensmusikk i Skottland. Arrangementet, som finner sted under Celtic Connections, er en spesielt egnet arena for aktører som jobber innen live-segmentet.

Delegatene vil motta et pass som gir tilgang til festivalens konserter som viser frem enten Skotske artister, eller artister fra et internasjonalt samarbeidsland, i år Catalonia (Spania). Showcase Scotland finner sted den siste uken av Celtic Conections, og viser frem 60 artister ved 12 konsertlokaler, i tillegg til et solid program med seminarer, diskusjoner, og muligheter for nettverksbygging og utveksling av produkter.

Norsk satsing

I 2010 var Norge valgt som fokusland på Showcase Scotland. Seks norske artister fremførte, blant disse var Valkyrien Allstars, Gjermund Larsen Trio and Skaidi. I fjor spilte Sigrid Moldestad på festivalen, og hennes konsert ble kringkastet av BBC 3. Ifølge Lene Furuli fra SOLID Musikk, som representerer Moldestad og flere andre artister innen den tradisjonelle scenen er Showcase Scotland en nøkkelarena for å møte britiske aktører.

Music Export Norway følger opp satsingen, og fortsetter å tilby bransjestøtte til et utvalg eksportrettede aktører Vi vil tilby et begrenset antall selskaper reisestøtte på maksimalt 3500,- NOK. Støtten vil beregnes ut i fra antall dager man deltar på arrangementet.

For å kvalifisere for tilslag, oppfordres søker til å sende inn en kort redegjørelse for hvorfor dette ville vært relevant i selskapets framtidige eksportarbeid til uk (at )musicexportnorway.no.

NB! Søknadsfrist 10. desember. Showcase Scotland blir imidlertid som regel fullbooket før jul, så det kan lønne seg å være tidlig ute.

Det er også forutsatt at man oppfyller følgende kriterier:

- Selskapet skal jobbe med eksport av norsk musikk

- Selskapet som søker må være norskregistrert

- Norske festival- og konsertarrangører, stiftelser, foreninger eller offentlige etater kvalifiserer dessverre ikke for bransjestøtten.

Mottakere av støtte forplikter seg også til å gi en tilbakemelding på arenaen. Dette vil være et viktig ledd i arbeidet med å tilrettelegge for videre satsning på Showcase Scotland.

Info og påmelding

For mer informasjon om Showcase Scotland, se arrangementets offisielle hjemmesider http://www.celticconnections.com/showcasescotland. Der vil du finne informasjon om hvordan du melder deg på arrangementet, samt samarbeidspartnere på overnatting med mer. OBS! MEN foretar ikke påmelding. Dette må ordnes selv.

Her kan du laste ned fjorårets delegatoversikt.  

Scotland On Tour

‘Scotland On Tour’ er et eget program ved siden av Showcase Scotland under Celtic Conections. Programmet er designet for å gi Skotsk musikkbransje mulighet til å diskutere felles interesser, og gir delegatene mulighet til å møte agenter og knytte forbindelser med internasjonale festivaler, konsertlokaler og media. Arrangementet holdes 26. januar. Programmet gir deg adgang til Showcase Scotland, samt kveldsutstillinger og klubbkvelder  25. og 26. januar. Det er begrenset med plasser. For mer info og påmelding, ta kontakt med Music Export Norway.
 

Share this

Printer friendly

newsletter