Øya til London og New York (In Norwegian)

by Webmaster, 25.02.2010

I nærmeste framtid tar Øyafestivalen, i samarbeid med Music Export Norway, med seg gode norske band til det store utland. Første stopp er London, og deretter går turen til New York i midten av mars.

Oslo, 25. februar 2010 - På vei over til SXSW i Texas, blir det et stopp vi i New York for å vise fram de to norske bandene Pirate Love og The Megaphonic Thrift. De skal sørge for høye gitarer og god norsk rock på den populære klubben Santos Party House mandag 15. mars. Øya har i flere år, med støtte fra Music Export Norway, tatt med seg band til New York på vei til SXSW og har klart å fylle spillestedene med nysgjerrige musikkelskere hvert eneste år. De to norske skal spille sammen med amerikanske The Depreciation Guild og et band til, som annonseres seinere.
 
Kvelden arrangeres nok en gang med den amerikanske nettsiden Oh My Rockness. Sammen har Øya og Oh My Rockness plukket ut SXSW-aktuelle band som de har stor tro på. De fire bandene skal spille på den samme klubben som Øya og Oh My Rockness pakket full av musikkentusiaster under CMJ i høst, Santos Party House. Dette er et av New Yorks absolutt beste spillesteder.
 
For noen uker siden ble det klart at Øya drar til London 26. februar for å vise frem The New Wine og I Was A King sammen med britiske Goldhawks på Club NME. Øya tar med seg de to norske bandene til den heite klubben Koko på en av NMEs klubbkvelder. Disse pleier å være svært ettertraktet og stappfulle. Øya og Music Export Norway er stolte over å kunne hjelpe to norske band å få spille for et fullsatt Koko, som er like stort som Rockefeller.
 
Kokos bookingansvarlig besøkte Øyafestivalen i fjor og det var slik tilbudet om å gjøre en egen kveld med Club NME dukket opp. De to bandene opplever god annonsering i UK og kvelden kommer til å dekkes av NME. Vi gleder oss til fest!
 
Om de norske bandene
 
The Megaphonic Thrift – Vestlendingene i The Megaphonic Thrift har erfaring fra blant annet The Low Frequency In Stereo og Casiokids. Sammen lager de støyrock av kaliberet til Sonic Youth og deres likesinnede. The Megaphonic Thrift har fått meget god mottakelse for sine konserter og er klare for å imponere amerikanere i både New York og Austin, Texas. Bandet er i tillegg klare for Middelalderparken i august.
 
Pirate Love – Frekk og rå pønkrock fra Oslo. Pirate Love har gitt ut et par singler og et album, som har gitt ny energi til tradisjonen fra Dead Boys, Johnny Thunders og Stooges. De har en nerve og et trøkk få andre norske rockeband kommer i nærheten av. New York-jobben blir starten på deres turné som inkluderer flere jobber under SXSW i Texas og utvalgte storbyer i det østre USA.
 
The New Wine –The New Wine er et band bestående av fire unge menn fra Bergen. Disse har imponert stort både i inn- og utland med sine fantastiske popsanger. De har hentet inspirasjon fra bl.a Michael Jackson, LCD Soundsystem, Koji Kondo (Den kjente komponisten for Nintendo).
 
I Was a King – Med inspirasjon fra Neutral Milk Hotel, My Bloody Valentine og Apples in Stereo, får I Was a King oss hekta på sine unike, avhengighetsdannende låter med et hint av 60-årene.

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter