Øker støtten til norsk musikkeksport (In Norwegian)

by Webmaster, 14.10.2008

Tilskuddet til musikkeksporttiltak i regi av Music Export Norway økes med én million kroner i forslaget til Statsbudsjettet for 2009. - Et viktig signal og en god begynnelse, kommenterer daglig leder Inger Dirdal.

Oslo, 14. oktober 2008 - I forslaget til Statsbudsjett 2009 som ble lagt frem i forrige uke, er tilskuddet til norsk musikkeksport øket med én million kroner. I budsjettforslaget heter det blant annet at det vil tilføres 786,5 millioner kroner til kulturformål, noe Regjeringen mener er i tråd med målet om å benytte én prosent av statsbudsjettets utgifter til kulturformål innen 2014. 120 millioner av disse skal brukes til musikk.
 
Med dette tilskuddet er det til sammen satt av rundt 3,1 millioner kroner til tiltak for å eksportere norsk musikk til utlandet. Daglig leder i Music Export Norway, Inger Dirdal, er glad for tilskuddet, og mener at det sender et viktig signal.
 
- Vi hadde håpet på en tilskuddsøkning, og ser positivt på dette initiativet. Jeg håper at dette er med på å legge grunnlaget for en ytterligere satsing for å få norsk musikk ut i verden, sier hun.
 
Stor interesse for norsk musikk
 
De nye midlene vil blant annet benyttes i forbindelse med Music Export Norways arbeid rundt viktige internasjonale arrangementer. Et konkret eksempel er den store musikkmessen Popkomm, som i forrige uke gikk av stabelen i Berlin. Nærmere 70 aktører fra norsk musikkbransje var representert ved den norske standen, i tillegg til at syv band og artister avholdt konserter på kveldstid.
 
Den norske standen var blant messens desidert best besøkte, og møteaktiviteten var til tider særdeles hektisk. 
Indie Distribution var blant de norske delegatene til stede. Selskapet arrangerte en egen metal-kveld på klubben K17, hvor band som Enslaved, Audrey Horne og Vreid fikk vist seg frem. Espen Solheim Røhne ved Indie Distribution er ikke i tvil om viktigheten med å delta på arrangementer som Popkomm.
 
- Indie både som distributør og label jakter samarbeidspartnere over hele verden, både når det gjelder distribusjon, lisenser, marketing-kontakter og booking.  Popkomm er en glimrende arena å vise seg frem på, da mer eller mindre alle seriøse aktører fra bransjen deltar årlig. I år hadde vi en meget vellykket showcase i samarbeid med Music Export Norway og Popkomm, med godt fremmøte og masse fine tilbakemeldinger, sier Solheim Røhne.
 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter