Norsk invasjon på South By Southwest (In Norwegian)

by Webmaster, 14.01.2009

Hele 15 norske band og artister er inviterte til å spille på den viktige bransjefestivalen South By Southwest. – Et godt utstillingsvindu for norsk musikk, sier Inger Dirdal i Music Export Norway.

Oslo, 14. januar 2009 - Norge har de siste årene etablert seg som en betydelig bidragsyter under den viktige bransjefestivalen South By SouthWest i Austin, Texas. 2009 blir intet unntak. Hele 15 norske band og artister har fått en offisiell invitasjon til å spille showcase i løpet av festivalen. 
 
Artistene veksler fra godt etablerte artister som Tommy Tee til ferskere stjerneskudd som Ida Maria og Lukestar.
 
- South By Southwest er et viktig utstillingsvindu mot USA og resten av verden. I år reiser mange norske artister over for å konkurrere om oppmerksomheten til den internasjonale musikkbransjen. Music Export Norway skal gjøre det vi kan for at norske artister kommer tilbake med mer enn fine musikalske opplevelser, kommenterer daglig leder i Music Export Norway, Inger Dirdal.

Egen konsertkveld

Music Export Norway samarbeider også med Øyafestivalen og den amerikanske konsertformidleren Oh My Rockness om deres konsertkveld hvor Casiokids og The New Wine skal opptre. Tilsvarende arrangement i fjor ble en stor suksess, og resulterte i flere gode oppslag om artistene som spilte der.

Mye av interessen for norske artister skyldes at festivalens bookingansvarlig for Europa, Matt Sonzala, har opparbeidet seg et solid nettverk i Norge. Han er derfor godt oppdatert på hva som beveger seg i den norske undergrunnen.
 
Listen over inviterte norske artister er:
- Grande
- Ungdomskulen
- Love:Fi
- Davy Jones' Locker
- Blood Red Throne
- The Cocktail Slippers
- Årabrot
- The Shitsez
- Casiokids
- Kakkmaddafakka
- Tommy Tee / Loudmouf Choir / Son of Light
- Lukestar
- Deleted Waveform Gatherings
- Ida Maria
- The New Wine

Om South By Southwest:
En av verdens største bransjefestivaler, arrangert første gang i 1987. Festivalen finner sted i Austin, Texas, og tiltrekker seg nærmere 12 000 registrerte deltakere. South By Southwest har etter hvert blitt en viktig møteplass for internasjonal musikkbransje. Årets musikkprogram varer fra 18 til 22 mars.

 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter