Norsk fokus på EuroSonic (In Norwegian)

by Webmaster, 10.06.2009

Norge er valgt ut som fokusland på en av Europas viktigste bransjefestivaler.

Oslo, 10. juni 2009 - EuroSonic Noorderslag, som hver januar arrangeres i Groningen, Nederland, har vokst til å bli en av Europas største og viktigste musikkbransjefestivaler for konsert- og festivalmarkedet. Rundt 2500 delegater fra internasjonal bransje deltar på festivalen, mens 250 band viser seg frem gjennom showcaser.
 
Et viktig element ved EuroSonic, er ETEP-programmet (European Talent Exchange Program). Dette er et initiativ for å stimulere til en sirkulasjon av europeiske artister på festivaler, radio og media i Europa. ETEP innebærer at alle de største europeiske festivalene er til stede på EuroSonic, noe som gjør det ekstra verdifullt å spille showcase akkurat her.
 
Viktig for bransjen
 
På Eurosonic 2010 har Norge blitt valgt ut til å være fokusland. Dette innebærer for det første at et betydelig større antall norske artister og band får muligheten til å vise seg frem. For det andre vil Norge stå høyt på agendaen under festivalens omfattende konferanseprogram. Det norske fokuset er et resultat av et tett samarbeid mellom Music Export Norway og Eurosonic.
 
-          En bedre mulighet for artister til å vise seg frem for festival- og konsertbookere finnes ikke i Europa, sier daglig leder i Music Export Norway, Inger Dirdal.
 
I forkant av avgjørelsen snakket Music Export Norway med et stort utvalg representanter fra norsk musikkbransje, og responsen var umiddelbar. Det var stor enighet om at dette fokuset vil være en unik mulighet for norsk musikk.
 
Offentliggjøres på Øya
 
I fjor spilte seks norske band på EuroSonic, deriblant Marit Larsen, Katzenjammer, Casiokids og The New Wine. Konsertene resulterte blant annet i at Casiokids og Katzenjammer umiddelbart ble booket til fire forskjellige festivaler hver. Det var også på EuroSonic at Kaizers Orchestra i sin tid fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Kaizers-manager Eivind Brydøy er sikkert behjelpelig med kommentar om akkurat dette.
 
Det legges også til rette for at artistene får ekstra oppmerksomhet gjennom et samarbeid med et 20-talls EBU-radiostasjoner (European Broadcasting Union). Disse stasjonene vil sende konsertopptak fra flere hundre konserter. I den forbindelse har NRK P3 hvert år nominert én artist til å være offisiell norsk representant i EBU-samarbeidet.
 
Under Øyafestivalen 12. august vil selve innholdet av det norske fokusprogrammet offentliggjøres.
 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter