Norsk filmmusikk på stranden i Cannes (In Norwegian)

by Webmaster, 13.05.2009

Nordiske filmkomponister vil stå for underholdningen under årets filmfestival i Cannes. Tre norske band inntar den store strandscenen Cinema de la Plage hver sin kveld i løpet av festivalen.

Oslo, 13. mai 2009 - I forbindelse med den verdenskjente filmfestivalen i Cannes skal tre norske band med erfaring fra filmmusikk spille konserter på den store strandscenen Cinema de la Plage fra 15-17. mai. Konsertserien er en del av et spesialfokus på nordisk musikk, og er initiert av den franske fest- og konsertarrangøren Sinny & Ooko i samarbeid med filmfestivalen.

Norge er representert med de tre bandene Kaada, Transjoik og Det är jag som är döden, som alle har laget filmmusikk de siste årene. Kaada har jobbet med filmmusikk siden 2001, og har blant annet laget musikk til filmen O’ Horten, som er vist over store deler av verden. I tillegg har han samarbeidet med Faith No More-legenden Mike Patton, og er kjent fra bandet Cloroform.

Transjoik består av fire musikere som bruker stemmene sine på helt enestående måter, akkompagnert av elektroniske looper, dyp bass og perkusjon, mens Det är jag som är döden til og med har tatt bandnavnet sitt fra en Ingmar Bergman-film. Bandet har tidligere laget filmmusikk til dokumentarfilmen Don’t Fuck With the Lewises.

Åpent for alle

Det er andre år på rad at det arrangeres konserter med filmmusikk på stranden i Cannes. I fjor handlet det først og fremst om fransk filmmusikk, men etter at Sinny & Ooko gjennomførte en tilstelning i forbindelse med Bent Hamer-filmen Factotum, hvor Kristin Asbjørnsen står bak filmmusikken, ble arrangøren inspirert til å hylle nordisk filmmusikk.

Utescenen Cinema de la Plage, som ligger like ved festivalområdet, Palais des Festivals, vil være åpen for alle. Med andre ord er det lagt til rette for en unik konsertopplevelse på den franske riviera. Etter konsertene vil det vises klassiske filmer på stranden, hvor tilskuerne kan nyte en kinoopplevelse under åpen himmel.

Konsertene er et samarbeid mellom filmfestivalen, arrangør Sinny & Ooko, NOPA, Music Export Norway og den norske ambassaden i Paris.

Spilletider:

15. mai – kl. 20:00: Det är jag som är döden

16. mai – kl. 20:00: Kaada

17. mai – kl. 20:00: Transjoik

Om NOPA:

NOPA er en interesseorganisasjon for komponister og forfattere av tekster til musikk. I dag organiserer NOPA de fleste kjente komponister og sangtekstforfattere.  Organisasjonen har det siste året satset på filmkomponistene sine, blant annet ved å etablere www.filmcomposers.no som ble lansert i samarbeid med Norsk Film Institutt i fjor i Cannes. 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter