Music Export Norway fronter nordisk samarbeid i London (In Norwegian)

by Webmaster, 16.10.2009

Music Export Norway har tatt initiativ til å sette opp en månedelig nordisk showcase-kveld i London. Nå får eksportklare talenter en unik mulighet til å vise seg frem for britisk bransje, presse og publikum.

Oslo, 16. oktober 2009 - Ja Ja Ja er en spennende ny månedlig klubbkveld i London, hvor store musikalske talenter fra de nordiske landene får vist seg frem. Målet med kvelden er å opprette en sterk uavhengig plattform hvor eksportklare artister fra en rekke sjangre får anledning til å spille for nøkkelpersoner i britisk musikkbransje, presse og publikum.
 
Arrangementet finner sted i den sentrale klubben The Lexington, og lanseringsfesten går av stabelen allerede 19. november. Denne gangen har den anerkjente radio DJ-en Huw Stephens fra BBC Radio 1 stått for utvelgelsen av artistene basert på en søknadsprosess i forkant. De første artistene som får vist seg frem er I Was A King fra Norge, TV Off fra Finland, Kira Kira fra Island og Francis fra Sverige.

 
Utvidet samarbeid
 
Bakgrunnen for dette initiativet har vært de nordiske landenes tradisjon for å drive frem musikalsk talent som får god mottakelse internasjonalt. Ja Ja Ja skal fokusere på talentene på en månedlig basis, og London er et perfekt sted grunnet den høye tettheten av profesjonelle bransjefolk og internasjonale medier.
 
Hvem som får spille på Ja Ja Ja bestemmes av spesialinviterte britiske kuratorer, som foretar en vurdering på bakgrunn av en shortlist fra de nordiske eksportkontorene. Alle eksportklare artister har mulighet til å melde seg på til vurdering. Det har allerede vært stor pågang til de første to klubbkveldene.
 
Arrangementet blir grundig promotert av Charm Factory, samtidig som en stor del informasjon publiseres på hjemmesiden www.jajajamusic.com.  
 
Ja Ja Ja er starten på et større samarbeid mellom de nordiske eksportkontorene, som har fått navnet NOMEX.
 
For mer informasjon, kontakt:
Jonas Vebner
Leder av Music Export Norways UK-kontor
Tlf: +44 75 04 13 14 50
 
Relevante lenker:
 
Ja Ja Ja – A Nordic Affair 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter