Music Export Norway arrangerer seminar for norske eksportører i Berlin

by Webmaster, 14.11.2011

Denne i november arrangerer Music Export Norway for tredje gang sitt Business Development Program (BDP), et omfattende seminar for norske firmaer som jobber internasjonalt med musikk, og som ønsker å spisse sin kompetanse på relevante markeder for norsk musikkeksport.

BDP har tidligere blitt arrangert i London av UK-kontoret med stor suksess, hvor det ble formidlet ønske om ytterligere kompetanse for eksportører mot den tyske musikkbransjen. Denne høstens BDP arrangeres av GSA-kontoret i Berlin, og vil derfor gi deltakerne utvidet kunnskap på det tyske musikkmarkedet, dets struktur, virksomheter, utvikling og utfordringer.

Matchmaking

En av hovedsatsningene ved årets BDP er matchmaking mellom norske og tyske musikkselskaper. I denne forbindelse er det sendt ut over 200 invitasjoner til representanter i den tyske musikkindustrien som kan ta del i «Meet Norway», et matchmaking- og nettverkingsarrangement tirsdag 15. november under BDP.

GSA-kontoret samarbeider med tre paraplyorganisasjoner, henholdsvis for arrangører innen live (BDV), musikkscenen i Berlin (Berlin Music Commission) og det landsomfattende støtteapparatet for tyske musikere, Initiative Musik, for å invitere tysk bransje til møter med norske eksportører.

Fordypning

Målet ved BDP-et er først og fremst at de norske deltakerne (17 Personer/15 selskaper) skal lære det tyske musikkmarkedet bedre å kjenne. Samtlige aktører har allerede erfaring innenfor musikkeksport og det internasjonale musikkmarkedet. Følgelig dreier det seg ikke om et innføringsseminar, men et intensivt fordypningsseminar med det tyske musikkmarkedet som fokusområde.

Arrangementet vil hovedsakelig foregå i lokalene til den norske ambassaden i Berlin-Tiergarten og er også støttet av ambassaden. Matchmaking-arrangementet ”MEET NORWAY” vil finne sted ved Michelberger Hotel. Deltakerne vil også få muligheten til å besøke virksomheter for musikk i Berlin, som for eksempel innspillingsstudioet Nhow og omvisninger på spillesteder i byen.

Variert program

Det legges opp til et variert program for de norske deltakerne. I tillegg til matchmakingen, vil blant annet Head of A&R hos Universal, Jochen Schuster, holde en A&R-sesjon og workshop for å gi et innblikk i tysk A&R-hverdag. Foredraget skal også gi en forståelse for forholdene som ligger til grunn for hvordan man gjør A&R i det tyske majorlandskapet

Det blir også et besøk til Kulturkaufhaus Dussmann, som er Berlins eneste større forhandler av fysisk musikk per idag. Blant foredragsholderne er representanter fra Sony Music Jazz & Classic, Revolver Promotion, musikkadvokater og bookingagenter.

Partnere BDP:

- Den Kongelige Norske Ambassade i Berlin -Vår viktigste samarbeidspartner i arbeidet med å formidle norsk musikk i Tyskland, støtter også BDP-et i Berlin.

www.norwegen.no
 
- Internasjonal musikkonsulent Tessy Schulz er programmoderator for BDP (lang karriere i Sony music Germany, hvor hun bidro til utviklingen av Tysklandssuksesser som Marit Larsen, Maria Mena og Madcon).

www.tessyschulz.com
 
- Rosita Kürbis, Internasjonal matchmaking (arrangerer også nettverkingsevents for Popkomm, Reeperbahn og Jazzahead).

Arrangerer "MEET NORWAY" B2B arrangementet under årets BDP,

- Initiative Musik - B2B partner

www.initiative-musik.de

- Berlin Music Commission - B2B partner

www.berlin-music-commission.de
 
- BDV - B2B partner

www.bdv-online.com/home

Representanter fra følgende norske selskaper deltar:

Big City
Holbrook Agency
Oslo Records
Phonofile
Kong Tiki Records
Skog Management
Made Management
MTG Music
Propeller Recordings
DaWorks
NorCD
Solid Musikk
Spoon Train Audio
Vox Artists
Ensemble Denada
 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter