Music Export Norway arrangerer omfattende seminar for norske eksportører (In Norwegian)

by Webmaster, 16.11.2009

En rekke av landets mest aktive managere og eksportører deltar i disse dager på et omfattende seminar i London i regi Music Export Norway. Målet er blant annet å styrke management-leddet og utnytte mulighetene i Storbritannia.

London, 16. november 2009 – Den nye digitale økonomien og nedgangen i salget av musikk i fysisk format har påvirket strukturen på og verdikjeden i musikkindustrien dramatisk. Endringene har ført til en oppgang av ulike forretningsmodeller og nye omsetningsstrømmer. Maktbalansen har endret seg, og managerens rolle har blitt stadig viktigere.
 
Dette er utgangspunktet for Music Export Norways Business Development Program (BDP), et omfattende seminarprogram for norske managere og andre bransjeaktører med eksportinteresser og med fokus på Storbritannia som marked. Prosjektet består av to deler, hvorav modul I ble gjennomført i Oslo over to dager tidligere i år. Erfarne internasjonale bransjeaktører ble invitert til Oslo for å gi en oppdatering på det britiske markedet, nye trender og endringer i bransjedynamikker.
 
Målet med prosjektet er blant annet å styrke og ytterligere profesjonalisere management-leddet, samt bidra til å kartlegge og bedre utnytte kommersielle muligheter i Storbritannia.
 
Eksplosjon av artister
I disse dager gjennomføres Modul II i London, et fire dagers seminar med en rekke viktige foredragsholdere og temaer. Blant foredragsholderne finner vi Keith Harris, som har jobbet med artister som Elton John, Marvin Gaye, The Supremes og Stevie Wonder, promotør og The Great Escape-grunnlegger Jon Mcildowie fra Mama Group, samt Röyksopp, Robyn- og Moby-manager Eric Harle.
 
Også Mark Mitchell, som har ansvar for kampanjene til Jay-Z og Seasick Steve, og Music Manager’s Forum-sjef Jon Webster bidrar med verdifull bransjeerfaring.
 
- Tidligere trengte managere bare å kunne fem ting. Nå må de kunne minst 50. Digital innspilling og internett har forårsaket en eksplosjon av artister og utgivelser, og alle trenger managere i en eller annen form. Vi bidrar med å trene og informere både fremtidens og nåtidens managere, og hjelper dem med å utvikle forretningsmodeller som vil tåle tidens tann. Vi er glade for å hjelpe BDP-et med å oppnå det samme, sier Jon Webster.
 
Stor interesse
Blant seminardeltakerne finnes representanter fra norske selskaper som Playroom Artist, Stageway, Kirkelig kulturverksted, Upfront Artists, MADE, Musikkprofil, daWorks og Unit. Deltakelsen var søknadsbasert, og etter at søknadsrundene var gjennomført satt man igjen med mer enn dobbelt så mange kvalifiserte søkere enn det var plasser til. Dermed kommer et tilsvarende prosjekt til å gjennomføres også neste år. Da vil fokuset i større grad ligge på eksportører med annen bakgrunn enn management.
 
Prosjektet gjennomføres i tett samarbeid med International Music Manager’s Forum og UK Music Manager’s Forum.
 
- UK MMF er svært opptatt av å støtte management-samfunnet og det er inspirerende å se at det kommer slike initiativ fra Norge. Timingen kunne ikke vært bedre, spesielt siden eksport av kultur og potensialet for inntjening har fått en helt ny sjanse med internett, sier styreleder i MMF og Radiohead-manager Brian Message.
 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter