london_night_730

MEN UK

Music Export Norway ansetter ny leder for UK-kontor

by Webmaster, 29.06.2012

Nina Finnerud tar etter sommeren over som leder for Music Export Norways UK-kontor i London.

Det er nå fire år siden Music Export Norway åpnet sitt første utekontor i London. Målet med opprettelsen var å styrke forholdet mellom norsk og britisk musikkbransje, samt være et kompetansesenter for norske eksportører som ønsker å satse på det britiske markedet.

Jonas Vebner fikk jobben med å bygge opp London-kontoret, og tilbakemeldingene fra norsk bransje har vært svært gode. Vebner overtar nå ansvaret for Music Export Norways GSA-kontor i Berlin, mens Nina Finnerud er ansatt som leder for UK-kontoret.

Finnerud har bodd og jobbet i Storbritannia de siste åtte årene. I tillegg til utdanning innen kunst, har hun solid erfaring fra musikkbransjen, deriblant fra Rocket Girl Records og Cargo Records Distribution, hvor hun hadde ansvar for opprettelsen av selskapets presseavdeling. Gjennom dette arbeidet jobbet hun både med norske og internasjonale artister.

Det siste året har hun vært musikk- og web/presseansvarlig ved den norske ambassaden i London, med ansvar for å profilere norsk musikk i Storbritannia, samt bygge nettverk med britiske aktører innen media, festivaler, m.m. Gjennom arbeidet ved ambassaden har Finnerud blant annet jobbet med festivalene Huddersfield Contemporary Music Festival, Cheltenham,  London Jazz festival og Conexions.

- Nina har gjort en utmerket jobb med å profilere norsk musikk i Storbritannia mens hun har jobbet på ambassaden. Vi gleder oss til å jobbe videre med henne som ny leder for London-kontoret, sier Eva M. Vincent, leder for Presse-, kultur- og informasjonsavdelingen på ambassaden i London.

Nina Finnerud har tidligere også gjennom et engasjement vært involvert i Music Export Norway-relaterte prosjekter i UK, som Ja Ja Ja og The Great Escape.

- Jeg gleder meg stort til å bli en del av Music Export Norway-teamet, og det er med stor entusiasme at jeg ser frem til å videreføre Jonas Vebners arbeid som leder av UK-kontoret, kommenterer hun.

Direktør i Music Export Norway, Inger Dirdal, gleder seg over ansettelsen.

- Det blir svært spennende å få Nina om bord. Men sin varierte og relevante erfaring, har hun alle forutsetninger for både å videreføre og videreutvikle London-kontoret, sier hun.

Share this

Printer friendly

newsletter