Music Export Norway ansetter leder for Berlin-kontor (in Norwegian)

by Webmaster, 07.04.2010

Siri Narverud Moen er fra og med 1. juni ansatt som leder for Music Export Norways nye Tyskland-kontor i Berlin.

Oslo 7. april, 2010: Det er nå rundt to år siden Music Export Norway åpnet sitt første utekontor i London. Målet med opprettelsen var å styrke forholdet mellom norsk og britisk musikkbransje, samt være et kompetansesenter for norske eksportører som ønsker å satse på det britiske markedet.
 
Tilbakemeldingene på London-kontoret har vært svært gode, og Music Export Norway planlegger nå å opprette et tilsvarende kontor i Berlin som skal ha hovedansvar for norsk musikkeksportsatsing mot de tysktalende markedene, Tyskland, Sveits og Østerrike (GSA).
 
Music Export Norway er glade for at Siri Narverud Moen har takket ja til å lede det nye kontoret. Moen har lang og omfattende erfaring fra NRK, både som musikkjournalist i Kulturnytt og Lydverket, programleder for Urørt, samt reporter i Tyskland for NRK radio.
 
- Jobben som ansvarlig for Music Export Norways satsing i det tyskspråklige markedet er en ekstremt morsom utfordring; all den tid det finnes en interesse for norsk kultur og musikk i Tyskland som jeg håper å være med på å utnytte bedre, sier hun, og påpeker at Berlin kanskje er en av verdens morsomste byer å jobbe med musikk i.
 
Gode erfaringer

Gjennom UK-kontoret har Music Export Norway samarbeidet tett med den norske ambassaden i London. Ministerråd for kultur ved ambassaden, Stein Iversen, ser svært positivt på en videreføring av modellen.
 
- Music Export Norways London-kontor har vist seg som en profesjonell og effektiv pådriver for norsk musikkliv i Storbritannia. En tilsvarende ordning i Tyskland vil åpne mange dører inn til Europas største marked. Dette er en modell som gir resultater, sier han.
 
Også Frode Solberg, ambassaderåd ved ambassaden i Berlin ser frem til et eksportkontor i den tyske hovedstaden.
 
- Fra ambassadens side ser vi svært positivt på åpningen av et utekontor i Berlin. Tyskland er blant de aller viktigste og største markedene for norsk musikk, og fungerer også som et viktig utstillingsvindu for mange norske artister og deres mulighet for en videre internasjonal karriere. Interessen for norsk musikk, uansett genre, er enorm, og det er knapt en dag uten at det er en norsk konsert et eller annet sted i Tyskland, kommenterer Solberg.
 
Daglig leder i Music Export Norway, Inger Dirdal, er svært fornøyd med ansettelsen.
 
- Siri har en bakgrunn som gjør henne meget godt egnet til denne stillingen, og vi gleder oss til å få henne som kollega her i Music Export Norway, sier Dirdal 
 
Siri Narverud Moenhar første arbeidsdag 1. juni, og vil jobbe ved Music Export Norways hovedkontor i Oslo i en periode, før hun flytter til Berlin for å åpne det nye kontoret.
 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

belongs in

Share this

Printer friendly

newsletter