Marit Larsen tildelt eksportprogram

by Webmaster, 07.09.2011

Music Export Norways tredje treårige eksportprogram tildeles artisten Marit Larsen.

Sommeren 2010 opprettet Music Export Norway sitt nye treårige eksportprogram. Bakgrunnen for lanseringen var at Norge, til tross for en gledelig utvikling på eksportområdet, ikke har produsert mange spydspisser internasjonalt.

Ideen med programmet er derfor å innvilge midler til inntil to eksportprosjekter per kalenderår. Hvert prosjekt kan motta inntil kr. 300.000 per år i inntil tre år. Samlet verdi per prosjekt kan være inntil kr. 900.000. Programmet er åpent for alle områder Music Export Norway jobber med, alt fra musikere, management, produsenter og låtskrivere, til dirigenter og musikkforlag.

Etter en grundig gjennomgang har en fagjury bestående av juryformann Per Sinding-Larsen, Per Boye Hansen, Mads Hauge og Inger Dirdal kommet frem til at Music Export Norways tredje eksportprogram tildeles Marit Larsen.

Marit Larsen har, til tross for sin unge alder, en lang internasjonal karriere bak seg. Hun har de siste årene gjort seg sterkt bemerket internasjonalt som soloartist, blant annet ved å toppe hitlistene i Tyskland, hvor hun har solgt 300 000 singler. Marit Larsen har også vunnet to Spellemannpriser.

Juryens begrunnelse er som følger:

“Marit fortjener oppmerksomhet for sin dyktighet og ambisjon. 

I en popmusikkverden hvor det først og fremst er debutantene som dyrkes, sikter hun seg som en rutinert artist videre opp og frem med et tydelig mål om å nå det store publikum. Like fullt i Berlin og Beijing som i Berlevåg.

Vi håper at det nye albumet er akkurat det som er nødvendig for å møte både et gammelt og nytt større publikum.”

Marit Larsen selv er svært begeistret over nyheten:

- Dette var en hyggelig overraskelse! Tidspunktet er også veldig bra, ettersom ny plateutgivelse og påfølgende turnévirksomhet er rett rundt hjørnet. Jeg er veldig glad for at juryen har tillit til meg og tro på musikken min, kommenterer hun.

Larsens manager Morten Andreassen følger opp:

- Dette er en viktig anerkjennelse av Marits musikk, og det vil forhåpentligvis gi musikken muligheten til å kunne reise enda lengre.

Neste søknadsfrist for Music Export Norways eksportprogram er satt til 1. november 2011.
 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter