Kaizers Orchestra tilbake på Eurosonic (In Norwegian)

by Webmaster, 05.01.2010

Eurosonic-festivalen i Groningen, Nederland var en avgjørende brikke i Kaizers Orchestras internasjonale gjennombrudd. Nå er bandet invitert tilbake som spesielle gjester.

Oslo, 5. januar 2010 - Etter en legendarisk konsert under Roskilde-Festivalen sommeren 2002 ble Kaizers Orchestra invitert til å spille på Eurosonic-festivalen i Groningen i januar 2003.  Nå, syv år etter at de fikk utenlandske bransjefolk til å danse ompa og rope halleluja for full hals, kan bandet se tilbake på flere hundre konserter i  de fleste landene i Europa. Mange dører ble åpnet etter en vellykket kveld i Groningen.
 
Nå er Kaizers Orchestra igjen blitt invitert til Eurosonic-festivalen, denne gangen som "special guest". Eurosonic har ikke for vane å invitere tilbake band som har spilt på festivalen før, men siden Norge er fokusland i år, og siden Kaizers har blitt akkurat det Eurosonic satte ut for å skape, så blir det gjenforening når festivalen går av stabelen om en drøy uke!
 
I tillegg vil EBU at Kaizers spiller på deres 10 års jubileum for live- konsert samarbeid på fredagen under Eurosonic.  EBU (European Broadcasting Union) har hatt et samarbeid om opptak av konserter og sending av disse i andre lands radiostasjoner siden år 2000. Kaizers Orchestra spiller dermed to konserter under årets festival, og det snart studioklare bandet har lovet at de planlegger å presentere noe nytt materiale, så får vi se om det ikke kan bli hallelujastemning i år også...
 
-  Vi er glade for at Music Export Norway dette året har jobbet for å få Norge som fokusland på Eurosonic.  Det viser seg at for gode liveband, kan en festival som Eurosonic ha god effekt med tanke på å komme seg ut i Europa.  I alle fall virket det for oss, uttaler Janove Ottesen.
 
- Hvordan vil du oppsummere utenlandskarrieren deres så langt?
 
- De første 100 konsertene Kaizers Orchestra gjorde i utlandet var for alt fra 30 til 300 fans. Men vi så at publikumsbesøket økte for hver turné og bestemte oss for å investere en del av inntektene vi hadde fra turnéring i Norge på utenlandsturer. Det var en gradvis prosess. Nå spiller vi jevnt over 1000 kapasiteter i alle landene hvor vi har investert tid og krefter. Hardt arbeid, ukuelig tro på prosjektet, samt et uttrykk som er såpass egenartet at ingen andre land kan skilte med band som ligner oss, har gitt oss den anerkjennelsen vi har i dag. Om vi kunne klart det uansett er vanskelig å si, men det er iallefall sikkert at vi fikk god starthjelp av Eurosonic festivalen.

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter