Jarle Bernhoft tildelt eksportprogram

by Webmaster, 02.12.2011

Music Export Norways fjerde treårige eksportprogram tildeles artisten Jarle Bernhoft og hans management.

Sommeren 2010 opprettet Music Export Norway sitt nye treårige eksportprogram. Bakgrunnen for lanseringen var at Norge, til tross for en gledelig utvikling på eksportområdet, ikke har produsert mange spydspisser internasjonalt.

Ideen med programmet er derfor å innvilge midler til inntil to eksportprosjekter per kalenderår. Hvert prosjekt kan motta inntil kr. 300.000 per år i inntil tre år. Samlet verdi per prosjekt kan være inntil kr. 900.000. Programmet er åpent for alle områder Music Export Norway jobber med, alt fra musikere, management, produsenter og låtskrivere, til dirigenter og musikkforlag.

Etter en grundig gjennomgang har en fagjury bestående av juryformann Per Sinding-Larsen, Per Boye Hansen, Mads Hauge og Inger Dirdal kommet frem til at Music Export Norways fjerde eksportprogram tildeles Jarle Bernhoft og hans management.

Jarle Bernhoft har hatt sitt definitive gjennombrudd som soloartist i 2011. I tillegg til å ligge på toppen av hitlistene i Norge, har han gjennomført flere internasjonale turneer og ikke minst vist seg frem for millioner av tv-seere på amerikansk TV.  

- Det er svært få artister som fanger din oppmerksomhet så umiddelbart, kompromissløst og inntrengende som Jarle Bernhoft. Han besitter en kommunikasjonsevne som jeg tror vil kunne bryte barrierer og nå ut til et internasjonalt publikum, sier jurymedlem Per Boye Hansen.

Bernhoft er selv svært glad for nyheten:
-    Tusen takk til MEN for støtten! Nå vil jeg jeg blant annet få muligheten til å forbedre turnéproduksjonen i utlandet, noe som vil heve kvaliteten på konsertene mine betraktelig. Hvem vet, kanskje jeg kan ta med et band ut av Norge også?, sier han i en kommentar. 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter