frithjof_458

Propeller Recordings

Eksportintervju: Frithjof Hungnes

by Webmaster, 13.06.2012

Frithjof Hungnes i Propeller Recordings gir mye av æren for sitt internasjonale nettverk til Music Export Norway.

Med band som Katzenjammer, Team Me, Moddi og Hanne Hukkelberg i stallen har Frithjof Hungnes og Propeller Recordings gjort seg svært så bemerket i det store utland de siste par årene. Nylig solgte Katzenjammer til gull i Tyskland, mens Team Me allerede har etablert seg som et ettertraktet liveband internasjonalt.

Og Hungnes har mye på hjertet om Music Export Norways viktighet for hans liv og virke i musikkbransjen.

- På hvilken måte har MEN gjort din jobb enklere?

- Et stort internasjonalt kontaktnett er nødvendig for å kunne jobbe aktivt med eksport. Direkte introduksjoner fra MEN og medvirkningen på eksportarrangementene på Øya og By:larm med blant annet speed meetings har gitt meg et bredt kontaktnett å bygge videre på. Via sync-arrangementer i regi av MEN har jeg blitt kjent med en lang rekke music supervisorer. Da jeg var på Musexpo nå i mai deltok jeg på en “round table session”, hvor det var flere bord med internasjonale forleggere. Da det etter hvert viste seg at jeg kjente omtrent to tredjedeler av alle de viktigste music supervisorene i Los Angeles, ble det gjort et stort nummer ut av at en fyr fra Norge kunne ha opparbeidet seg et så bra nettverk. Dette nettverket er et direkte resultat av MENs innsats og deles av alle norske forleggere som driver med eksport.

- Propeller og deres artister har også hatt mye nedslagskraft i de britiske markedet. Hvordan vil du si MEN har hjulpet dere her?

- Før London kontoret ble opprettet var det en "sannhet" at det ikke en gang var noen vits i å prøve seg i UK-markedet. Men Jonas som opprettet MEN kontoret viste seg å være en fabelaktig ambassadør for norsk musikk og en usedvanlig dyktig nettverksbygger. Gjennom sitt virke ble Jonas en direkte inspirasjon til at Propeller begynte å jobbe mot UK som nå er et av våre viktigste eksportmarkeder. Innføringen i UK markedet som vi fikk ved å delta i “masterklassen” var også veldig nyttig i så måte.

- Hvordan tror du det ville vært om MEN ikke eksisterte?

- Det hadde gjort eksportarbeidet vår mye vanskeligere. Spesielt hadde det vært mye tyngre å komme i gang i nye markeder. Den internasjonale kunnskapen om norsk musikk hadde også vært langt mindre enn den er i dag.

- Hva skiller MEN fra andre aktører i bransjen?

- MEN er de eneste støtteaktørene vi har et nært forhold til. De er næringsorienterte og involverer seg aktivt i eksportprosjektene.

- Har du noen velvalgte ord rundt norsk musikkeksportsfremtid til slutt?


- MEN har vært en viktig bidragsyter til at norsk musikk nå er globalt anerkjent blant den internasjonale musikkbransjen. For at Norge skal bli en musikkeksportnasjon av betydning, er det viktig at den profesjonelle delen av bransjen får etablert et internasjonalt kontaktnett og erfaring slik at man kan gi eksportklare artister den support som er nødvendig for å klare seg i konkurransen med andre dyktige artister. Dette er et langsiktig arbeide, men det er ikke tvil om at MEN er med på å legge grunnlaget for at fler og fler norske artister etterhvert vil skape seg en internasjonal karriere.

Andre intervjuer i serien:

- Kathryn Naish Hjelsvold, Nordic Artists Management
- Per Mygland, Made Management
- Joachim "Kleen" Alte, Big City Music
- Per-Kristian Rekdal, Musikkprofil

Share this

Printer friendly

newsletter