21 norske artister klare for Eurosonic (In Norwegian)

by Webmaster, 05.11.2009

Norge er valgt ut som fokusland på en av Europas viktigste bransjefestivaler. Hele 21 band og artister vil sørge for norsk invasjon i Groningen.

Oslo, 17. november 2009 - EuroSonic Noorderslag, som hver januar arrangeres i Groningen, Nederland, har vokst til å bli en av Europas største og viktigste musikkbransjefestivaler for konsert- og festivalmarkedet. Rundt 120 festivaler og nærmere 3000 delegater fra internasjonal bransje deltar på Eurosonic, mens 250 band viser seg frem gjennom showcaser.
 
- En bedre mulighet for artister til å vise seg frem for festival- og konsertbookere finnes ikke i Europa, sier daglig leder i Music Export Norway, Inger Dirdal.
 
Et viktig element ved EuroSonic, er ETEP-programmet (European Talent Exchange Program). Dette er et initiativ for å stimulere til en sirkulasjon av europeiske artister på festivaler, radio og media i Europa. ETEP innebærer at alle de største europeiske festivalene er til stede på EuroSonic, noe som gjør det ekstra verdifullt å spille showcase akkurat her.
 
Internasjonalt springbrett
Det legges også til rette for at artistene får ekstra oppmerksomhet gjennom et samarbeid med et 20-talls EBU-radiostasjoner (European Broadcasting Union), som vil sende konsertopptak fra flere hundre konserter. I den forbindelse får NRK P3 hvert år nominere en artist til å være offisiell norsk representant i EBU-samarbeidet.
 
På Eurosonic 2010 har Norge blitt valgt ut til å være fokusland. Dette innebærer for det første at et betydelig større antall norske artister og band får muligheten til å vise seg frem. For det andre vil Norge stå høyt på agendaen under festivalens omfattende konferanseprogram. Det norske fokuset er et resultat av et tett samarbeid mellom Music Export Norway og Eurosonic. Tidligere år har Eurosonic vært et viktig internasjonalt springbrett for artister som Kaizers Orchestra, Katzenjammer og Casiokids.
 
Hele 21 artister er bekreftet til Eurosonic Noorderslag 2010, og her finnes representanter fra både norsk tradisjonsmusikk til pop, rock og metal. De bekreftede artistene er:
 
Audrey Horne
Mari Boine
diskJokke & band / diskJokke DJ
Donkeyboy (NRK P3)
Harrys Gym
I Was A King
Jarle Bernhoft
Keep of Kalessin
Major Parkinson
The Megaphonic Thrift
Marit Larsen
Monolithic
Noora Noor
Pony the Pirate (NRK P3)
Rockettothesky
Shining
Sivert Høyem
The Low Frequency in Stereo
Sereena Maneesh
Ungdomskulen
Wardruna

To av disse artistene, henholdsvis Donkeyboy og Pony The Pirate, vil presenteres av NRK P3 gjennom EBU-samarbeidet.

 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter