15 norske band invitert til Austin (in Norwegian)

by Webmaster, 21.01.2010

Tradisjonen tro har et stort antall norske artister blitt invitert til å spille på den viktige bransjefestivalen South By Southwest i Austin, Texas.

Oslo 21. januar 2010.  Det begynner å bli en vane at norske artister gjør seg bemerket under bransjefestivalen South By Southwest (SXSW). I år har hele 15 norske band og artister har fått en offisiell invitasjon til å spille showcase i løpet av festivalen.  
 
De inviterte artistene representerer såpass ulike sjangre som verdensmusikk, elektronika, ekstremmetall, så vel som rock og pop. 
 
Brent Grulke, programsjef i SXSW mener at det er med god grunn at Norge er så godt representert på bransjefestivalen.
 
- SXSW er alltid stolt over å presentere musikk fra Norge. Det finnes ingen direkte norsk sound, men norske artister finner inspirasjon fra så å si enhver musikalsk sjanger for så å lage noe særegent og annerledes. Uansett om det er snakk om elektronisk musikk, psykedelisk rock, verdensmusikk, jazz, hip hop eller metal, er norske artister særdeles innovative og kreative, sier Grulke. 
 
- I år har 14 norske artister blitt invitert til å spille på festivalen, og vi skulle mer enn gjerne hatt flere. Norge er kanskje et lite land, men musikalsk sett er det på høyde med det beste fra hvilken som helst nasjon, fortsetter han.
 
De inviterte så langt er:
Bigbang
Casiokids
Cocktail Slippers
Deleted Waveform Gatherings
Eva & the Heartmaker
Julian Berntzen
LidoLido
Pirate Love
The Low Frequency in Stereo
The Megaphonic Thrift
Thunderbolt
Ungdomskulen
Unni Løvlid
Vreid
William Hut

Tre av de norske artistene vil også få muligheten til å vise seg frem gjennom å opptre på en dagfest i regi det velrenommerte bladet Filter Magazine og Innovasjon Norge, hvor Music Export Norway har fungert som rådgiver. Filter har lang tradisjon for å arrangere slike dagfester, og de er alltid godt besøkt.
 
Det er første gang Innovasjon Norges USA-kontor involverer seg i musikk på denne måten. 
 
- Dette er første skritt i en lengre prosess hvor vi ønsker å vise frem norsk talent, forteller Antonio Raposo fra Innovasjon Norges avdeling i USA.
  
Om South By Southwest:
En av verdens største bransjefestivaler, arrangert første gang i 1987. Festivalen finner sted i Austin, Texas, og tiltrekker seg nærmere 12 000 registrerte deltakere. South By Southwest har etter hvert blitt en viktig møteplass for internasjonal musikkbransje. Årets musikkprogram varer fra 17. til 21. mars.

 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter