11 norske artister invitert til Eurosonic

by Webmaster, 10.01.2012

Hele 11 norske artister er booket til å spille showcase på en av Europas viktigste bransjefestivaler.

Eurosonic Noorderslag, som hver januar arrangeres i Groningen, Nederland, har vokst til å bli en av Europas største og viktigste musikkbransjefestivaler for konsert- og festivalmarkedet. Rundt 120 festivaler og nærmere 3000 delegater fra internasjonal bransje deltar på Eurosonic, mens 250 band viser seg frem gjennom showcaser.

Hele 11 norske artister/band er booket til Eurosonic 2012. Disse er:

-          Honningbarna
-          Team Me
-          Hurra Torpedo
-          Razika
-          120 Days
-          Deathcrush
-          Lemaitre
-          Djerv
-          22
-          Philco Fiction
-          Katzenjammer

Eurosonic-booker Robert Meijerink har i lang tid fulgt med på hva som beveger seg innen den norske musikkscenen, og han er svært fornøyd med årets booking.

- Det norske utvalget på Eurosonic 2012 er fullt av potensial. Utvalget artister viser at Norge er langt fremme innen en rekke ulike musikkuttrykk, med unge musikere som er klare til å overbevise verden om sine kvaliteter, sier han i en kommentar.

Internasjonalt springbrett

På Eurosonic legges det også til rette for at artistene får ekstra oppmerksomhet gjennom et samarbeid med et 20-talls EBU-radiostasjoner (European Broadcasting Union), som vil sende konsertopptak fra flere hundre konserter. I den forbindelse får NRK P3 hvert år nominere en artist til å være offisiell norsk representant i EBU-samarbeidet. Under Eurosonic 2012 vil dette bandet være Team Me.

Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge sier følgende om årets valg:

- Team Me spilte sin første konsert for under to år siden, og har siden da blitt et enormt bra band, både live og i studio. Jeg tror bandet vil kunne oppleve massiv interesse fra resten av Europa. Bandet fremstår bunnsolide live, og de spiller en type musikk som speiler noe av det nordiske soundet – med drømmende driv og falsett, men har i
tillegg sterke og tydelige popmelodier som fundament.

Borch Bugge fremhever at alle artistene NRK P3 har valgt ut har opplevd økt interesse og konkrete tilbud som følge av spilling på Eurosonic. Dette inkluderer band som Kvelertak, Thomas Dybdahl, Donkeyboy, Marit Larsen og Datarock.

Utveksling

Et viktig element ved Eurosonic, er ETEP-programmet (European Talent Exchange Program). Dette er et initiativ for å stimulere til en sirkulasjon av europeiske artister på festivaler, radio og media i Europa. ETEP innebærer at alle de største europeiske festivalene er til stede på Eurosonic, noe som gjør det ekstra verdifullt å spille showcase akkurat her.

Music Export Norway har vært en av 15 pådrivere for å sikre finansieringen av ETEP-programmet gjennom EU-midler.

- Min erfaring er at makteliten fra Europas største festivaler aktivt bruker Eurosonic i bookingøyemed, slik sett er det et suverent eksponeringsvindu for norske artister å spille der, avslutter Borch Bugge.
 

press releases

older ««

press releases

Get our press releases directly to your inbox!

Share this

Printer friendly

newsletter